Hoe werkt BuiC?

Graag licht ik de werkwijze van BuiC toe. Wilt u weten waar een consult uit bestaat, wat de tarieven zijn en hoe u een afspraak kunt maken? Deze en andere handige informatie leest u hieronder.

Afspraak maken

Maak direct een afspraak door te bellen met telefoonnummer 06-14324644. Bij geen gehoor kunt u de voicemail inspreken, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Een e-mail sturen is gemakkelijker, mail naar info@buic.nl.

De praktijk is geopend op dinsdag- en woensdagochtend tussen 9.00 – 14.00 uur. Mocht dit tijdstip niet schikken, dan kijken we naar een passende oplossing.

Consulten

Het eerste consult duurt 60 minuten. Hierin bespreken we al uw klachten en wordt lichamelijk onderzoek gedaan. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een echoapparaat zodat we ook daadwerkelijk kunnen zien wat de functie van uw spieren is. Op basis hiervan stellen we samen een behandelplan op.

Indien er een vervolgconsult nodig is zal dit gericht zijn op het verhelpen van uw klachten. De inhoud van deze vervolgconsulten wordt aangepast aan uw persoonlijk behoeftes. Een vervolgconsult duurt 30 minuten.

Voor een optimaal resultaat werkt BuiC waar nodig samen met andere professionals als manueel therapeuten en osteopaten.

Diagnostiek / second opinion

Komt u van ver? Wilt u graag éénmalig uw klachten laten beoordelen? Wilt u gaan voor het optimale behandelplan voor uw buikwandklachten?

Dan kan u ook éénmalig komen bij BuiC. Ik doen onderzoek en stel samen met u een behandelplan samen wat u met uw eigen fysiotherapeut uit kunt voeren.

Tarieven

BuiC hanteert vaste tarieven:

  • Reguliere behandeling (30 min) — €43*
  • Intake (60 min) — €86*
  • Telefonische consult/overleg (5 min) — gratis
  • Telefonisch consult (5-15 min) — €15
  • Verslaglegging aan derden — €15
  • Éénmalig onderzoek + verslag en behandelplan — €95
  • Niet nagekomen afspraak** — €25

Prijzen en typfouten voorbehouden.

*Per 1 januari 2023

**Indien niet 24 uur van te voren geannuleerd.

De afspraak

Parkeren kan gratis achter het gebouw van gezondheidscentrum ‘de Meierij’.

U hoeft zich niet te melden voor uw afspraak. Neem plaats in de gezamenlijke wachtruimte van gezondheidscentrum ‘de Meierij’. U wordt geroepen op de afgesproken tijd.

Kan de afspraak niet doorgaan, meldt dit dan tijdig. Indien u minimaal 24 uur voor de afspraak annuleert worden er geen kosten in rekening gebracht. Indien u niet tijdig afbelt is BuiC genoodzaakt een ‘no-show’ tarief in rekening te brengen.

Contractvrij

BuiC werkt contractvrij. Dit wil zeggen dat er geen contracten zijn afgesloten met de zorgverzekeraar. Contractvrij werken betekent niet dat BuiC niet moet voldoen landelijke eisen. Wilt u hier meer over lezen, klik dan op deze link.

Voor u houdt dit in dat u het consult direct afrekent (per pin). U ontvangt van het consult een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis ontvangt u een deel terug.

Controleer bij uw zorgverzekeraar op welke vergoeding u recht heeft.

Voor de betalingsvoorwaarden klik hier.

DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie)

Sinds 2006 hoeft u geen verwijzing meer te hebben van de huisarts voor de fysiotherapeut. De fysiotherapeut bepaalt aan de hand van een screening of de behandeling gestart kan worden of dat het noodzakelijk is u terug te verwijzen naar de huisarts.

BuiC zal uw huisarts laten weten dat u onder behandeling bent, tenzij u aangeeft dit niet te willen.

Aansprakelijkheid

BuiC is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen uit de wachtruimte, uit het pand of van het buitenterrein (auto/fiets).

Documenten

Klink op onderstaande links voor: